Доналд Тръмп даде първото си телевизионно интервю, откакто му беше повдигнато

...
Доналд Тръмп даде първото си телевизионно интервю, откакто му беше повдигнато
Коментари Харесай

Тръмп: Путин не смееше да нахлуе в Украйна, докато аз бях президент

Доналд Тръмп даде първото си телевизионно изявление, откогато му беше повдигнато обвиняване по случая със Сторми Даниелс.

Бившият собственик на Белия дом за следващ път акцентира, че е почтен по проблема, след което заприказва за външна политика, когато в един миг разкри, че с съветския президент Владимир Путин си разговаряли за Украйна " много постоянно ".

По думите му Путин взел решението за нашествието в източноевропейската страна след изтеглянето на американските бойци от Афганистан.

Преди изтеглянето на американците от Афганистан, Путин в никакъв случай нямаше да нахлуе в Украйна. С него съм разговарял доста пъти по тази тематика. Разбирам го, че обича Украйна, че я счита за част от неговата страна, от Русия, само че ясно му споделих – не и до момента в който аз съм президент, изясни Тръмп в ефира на Фокс нюз.

Бившият президент на Съединени американски щати разяснява и обтегнатите връзки сред Китай и Тайван.

„ Казах на Китай да не атакува Тайван, тъй като в случай че го стори, ще направя нещо доста мръсно. Същото обясних и на Путин – да не атакува Украйна “, уточни Тръмп.

Според него светът през днешния ден е изправен пред две големи провокации – от една страна са климатичните промени, а от друга рискът от нуклеарното въоръжаване.

Ако Путин реши да употребява нуклеарно оръжие, това ще бъде краят, предизвести Тръмп.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР